ancy Drew. Zagadka ukrytych schodów.

Co tym razem? „Nancy Drew. Zagadka ukrytych schodów”, Carolyn Keene


Jesteście ciekawi co tym razem u Nancy Drew? Komu i w czym pomaga?

W Nowym Roku wracam do Was z II tomem „Nancy Drew. Zagadka ukrytych schodów”, Carolyn Keene. W pierwszej części mieliśmy już okazję poznać Nancy, młodą detektyw. Tym razem Nancy została poproszona o pomoc przez swoją serdeczną przyjaciółkę Helen Corning w rozwikłaniu zagadki z duchem. Duch straszy w posiadłości ciotki Helen. Nancy postanawia tam pojechać i zamieszkać, aby dowiedzieć się, czy tam jest rzeczywiście jakiś duch. Czy Nancy dowie się, o co w tym chodzi? Czy dom jest rzeczywiście nawiedzony? W opowiadaniu mamy również motyw kryminalny związany z uprowadzeniem ojca dziewczyny? Czy Nancy będzie musiała wybierać, którą z zagadek ma rozwiązać najpierw? Czy jej ojcu grozi rzeczywiście niebezpieczeństwo?

Książka na jeden wieczór, ale za to, jak miło spędzony. Polecam każdemu, bez względu na wiek.



Tytuł: Nancy Drew. Zagadka ukrytych schodów.
Tytuł oryginału: Nancy Drew Mistery Stories The Hidden Staircase
Autor: Carolyn Keene
Cykl: Nancy Drew (tom 2), Seria: Nancy Drew
Wydawnictwo: Dolnośląskie
Data wydania: 30.10.2019
Ilość stron: 183
Oprawa: miękka
Cena okładowa: 22,90 zł


Dodaj komentarz


Czytaj także

Maski pośmiertne, Anna Rozenberg, zaczytanyksiazkoholik.pl

„Maski pośmiertne”, Anna Rozenberg

Mroczna przeszłość powraca zawsze w najmniej oczekiwanym momencie. Lipiec 2013 roku. Inspektor David Redfern otrzymuje wezwanie do akcji udaremnienia zamachu w katedrze w Guildford. W czasie ryzykownej interwencji odkrywa, że terrorystą jest jego dawny przyjaciel i partner, Adrian Bones. Broniąc się przed niezrównoważonym napastnikiem, policjant oddaje śmiertelny strzał. Wkrótce targany poczuciem winy opuszcza Londyn i rozpoczyna służbę w Woking


Korea. Nie tylko kimchi, Byung-Hi Lim , Byung-Soon Lim, zaczytanyksiazkoholik.pl

Byung-Hi Lim i Byung-Soon Lim – „Korea. Nie tylko kimchi”

Kuchnia koreańska tryska kolorami i jest pełna smaków. Wyróżnia ją ostrość rdzawoczerwonej pasty chili gochujang, grillowane aromaty bulgogi, łagodny smak tofu i mnóstwo subtelnych dodatków, które nadają daniom świeżości i chrupkości – a motywem przewodnim jest oczywiście wszechobecne kimchi.
W Korei kimchi to dużo więcej niż tylko jedzenie