Chleb. Domowe wypieki to bułka z masłem

Chleb. Domowe wypieki to bułka z masłem

Autor: Martin Johansson


Opis książki:

Przepisy, techniki i… drogi na skróty. Obejmująca prawie sto przepisów na różnego rodzaju wypieki księga to dzieło piekarza-amatora Martina Johanssona, który na chlebie zjadł zęby – dosłownie! Twarde, miękkie, krótsze, dłuższe, jasne, ciemne, kwaśne, słodkie… i do tego łatwe w przygotowaniu, bo praktyczne rady autora pokazują, że piec można jednocześnie smacznie i prosto. A wszystko to opatrzone pięknymi ilustracjami, które zachwycą zarówno sezonowego entuzjastę, jak i starego wyjadacza. Pieczenie chleba to zjawisko skomplikowane i wielowymiarowe. Można postrzegać je jako coś, co trzeba zaplanować z wyprzedzeniem i na co należy zarezerwować sobie czas, jak na przykład na partyjkę golfa czy wieczorne zajęcia z hiszpańskiego. Z drugiej strony możemy traktować je jak zwykłą część codziennego życia – coś, co robimy zawsze, ale po trochu. cytat z książki Martin Johansson to pochodzący ze Szwecji pasjonat chleba i innych wypieków. Jego dotychczasowe książki kucharskie okazały się bestsellerami. Swoje przepisy przez lata publikował również na blogu „Pain de Martin”. Obecnie pracuje jako nauczyciel, a wolny czas poświęca na pieczenie i tworzenie kolejnych wspaniałych receptur, które zachęcają piekarzy-amatorów do przygotowania ciasta i nastawienia piekarnika.


Poznaj inne książki

Polowanie

Polowanie Polowanie

Bernard Minier

Myśli Marii Grzegorzewskiej

Myśli Marii Grzegorzewskiej Myśli Marii Grzegorzewskiej

Janina Wyczesany

Pozłacana dama

Pozłacana dama Pozłacana dama

Elizabeth Camden

Strona Guermantes

Strona Guermantes Strona Guermantes

Proust Marcel

Bez ciebie nie ma lata. Lato.

Bez ciebie nie ma lata. Lato Bez ciebie nie ma lata. Lato

Jenny Han

10 niesamowitych przygód Neli.

10 niesamowitych przygód Neli 10 niesamowitych przygód Neli

Nela


Dodaj komentarz